=VanDeZijkant==

“een goede voorzet en jouw kans om te scoren”

NOG 2 WEKEN… (startpagina dc)

Over 2 schoolweken is het 18 augustus

Over 2 schoolweken is het 18 augustus. Intussen ben je waarschijnlijk bezig met de laatste loodjes en geniet je straks van een verdiende vakantie. Die tussenliggende periode wordt, door betrokkenen bij het project Aan- & afwezigheidregistratie, gebruikt om alle zaken goed voor te bereiden en te testen. In de loop van augustus ontvang je informatie op je huisadres. Op 18 augustus start dan het nieuwe schooljaar. Voor die tijd zijn ondersteunende teams getraind die vanuit een achttal locaties ondersteuning bieden op alle locaties. Lastiger zaken gaan door naar een centraal oplosteam en dagelijks koppelen we de stand van zaken aan iedereen terug.

Aanwezigheid registreren
We beginnen het schooljaar op 18 augustus met de registratie van Aanwezigheid. Via lijsten wordt gevinkt welke leerlingen aanwezig zijn en de lijsten worden dagelijks door de ondersteuning in het systeem verwerkt. Na de eerste week gaan we echt aan de slag met Aan- & afwezigheid en neemt de onderwijsgevende zijn verantwoordelijkheid voor een correcte registratie in het systeem van zijn eigen onderwijsactiviteit. Door op bijgaande link te klikken, kun je zien hoe dat met het pakket Magister in zijn werk gaat.

De afgelopen week hebben we met de planners, roosteraars en de opleidingsmanagers gesproken over het proces. De stuurgroep beslist op 17 juni over de verantwoordelijkheden en de toedeling van de taken in het proces. De detail uitwerking van de verschillende werkwijzen volgt daarna. In de leslokalen komen werkstations te staan waarop de registratie kan gebeuren. Waar dat niet het geval is vallen we terug op respectievelijk de laptop, de PDA of op papier. Papier betekent achteraf alsnog registratie in het systeem en de docent blijft verantwoordelijk voor de vastlegging van zijn activiteiten in Magister.

Er kan nog meer
Op maandag vindt vooroverleg plaats over de precieze omvang van de implementatie van Magister per 18 augustus. In dit overleg worden de inhoudelijke en de organisatorische voor- en nadelen van de verschillende scenario’s doorgesproken en wordt gekeken of we nog meer kunnen doen met Magister per 18 augustus, met name rond Educatie . Voor de onderwijsgevende verandert de Aan- & afwezigheidregistratie hierdoor niet. Volgende week berichten we je over de eindstatus, waarmee we tijdens de zomermaanden de voorbereidingen voortzetten.

Advertenties

17/06/2008 - Posted by | aanwezigheid

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: