=VanDeZijkant==

“een goede voorzet en jouw kans om te scoren”

“Erop of eronder”

Het punt nu is aangebroken. Als je dit leest -“wie leest dit eigenlijk?”, is de uitslag, denk ik al bekend.

Ik spreek mensen en merk ik dat er terug gegrepen wordt op een “oud” weblog verhaaltje. Prima, je doet er (n)iets mee, het is aan jezelf.

Uiteindelijk gaat het erom wat je eigen keuzes zijn, uiteraard in relatie tot de ander, de communitie (nee, geen schrijffout).

Wat bedoel ik?

Achteraf zijn dingen niet zo moeilijk te duiden. Achteraf is de beste coach, hij die het duidelijkst uitleg waarom hij gewonnen of verloren heeft. En achteraf zeggen mensen – ik lees net een stuk van Co Adriaans-, dat hij ook zo gewisseld zou hebben als Marco in de wedstrijd tegen Frankrijk.

Wat een flauwekul. Al zou je dat gedaan hebben, daar vraagt toch niemand om. Ik wil graag weten wat je morgen gaat doen. Dat daagt uit, dat inspireert, of juist niet.

Visie is van te voren zeggen wat je denkt en het liefst over een wat langere tijd.

Nederland komt Duitsland in de finale tegen. Al hoewel de Turken weleens voor een rare stunt zouden kunnen zorgen.

De Russen worden de revelatie van dit toernooi. En Spanje heeft de laatste tientallen jaren nog nooit zo goed gepresteerd. Duitsland is op tijd in vorm.

Kijk zo maak je een visie. Ik kan nog alle kanten op. Wie ook kampioen gaat worden. Ik heb het voorspeld toch. Je wordt meegenomen in een redenering. Voeg daar je eigen mening aan toe en je komt een heel eind.

Nu het project A+A. De meeste teamleden zijn of gaan op vakantie.

18 augustus komt er “gewoon” aan. Het nieuwe schooljaar zal gaan beginnen met introductie -de eerste week- en dan in de tweede week starten we met de “georganiseerde” leeractiviteiten.

Aan- en afwezigheid zal geregistreerd (kunnen) worden, niks nieuws toch.
Groepen worden ingedeeld en docenten zullen afspraken inzien en van daaruit gaan werken.

De administratie zullen deelnemers in- en uitschrijven en druk zijn met de controle van de dossiers. De “TECHNICI” werken heel hard – aan de achterkant – en zijn het minst in beeld maar doen nu wel het meest nodige.

Hoe verbinden we Magister met Peoplesoft? Hoe maken we de toegangsport voor de docenten? Hoe lezen we de in- en exportfiles in?

Voor de duidelijkheid, “heb je zelf wel eens je files in een nieuwe directory gezet?” en ging er toen iets mis, iets van delete of zo……..? Nu, dat kan bij ons niet gebeuren en we hebben het over miljoen x miljoen gegevens, dus dat is……., ja….

Als alles loopt lijkt het zo simpel en dat zeggen we ook, een ingewijde weet beter. Concentratie, discipline, elkaars taken bufferen, creativiteit (oplossingen) zoeken, afspraken nakomen maak de lijst maar af. Uiteraard in een situatie van “dominostenen”. De ene activiteit sluit aan op de andere en er zullen “stenen” blijven staan, of omvallen. Maar de “rode” draad, lijn” gaat door.

Ik voorspel net als bij het Nederlands elftal, dat er een prachtige finale gespeeld wordt. Dat wij als Nederlanders zeer tevreden zullen zijn over dit toernooi en dat wij als projectleden blij zijn mee te mogen doen aan dit project.

We hebben weer “andere” mensen mogen leren kennen. Wij werken weer samen aan “iets” nieuws. En natuurlijk hadden we weer dingen anders moeten doen. Maar het is tch gelukt.

Wanneer krijg je dat gevoel, in ieder geval na 18 augustus.

Bij het voetbal is duidelijk wie er speelt, maar het zijn er echt meer dan veertig (Nederlands elftal). Bij ons project zijn het er minstens 10000, waarvan 500 docenten en 8000 studenten de belangrijkste zijn. Zij moeten het gaan doen, wij zijn gewoon de “waterdragers”.

“Waterdragers”?????. Dit is alvast een opstapje , als het EK is afgelopen, de Tour de France” komt eraan, “wie gaat er winnen”.

Wat denk je nu, de Ek is nog niet afgelopen en hij begint al weer over iets anders.

Ja dus, dat is vooruitzien, loslaten van het “oude”, weten dat het lukt en je voorbereiden op het volgende.

Betekent dit dan dat er geen acties meer in de dagelijkse routine geïnvesteerd moet worden. Natuurlijk wel, routine werkt gewoon door, alleen niet altijd. Ik heb gisteren nog weer 10 untis files (lesrooster) bekeken en 2 inzetplanningen en ik zat weer zo in 1992.

Hoezo 2010, LoopBaanCentrum. Gewoon nu “plat” plannen, roosteren, dossiers vullen en overleggen, dan komt het wel goed.

Gewoon de wedstrijd (willen) spelen.

Advertenties

21/06/2008 - Posted by | magister

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: