=VanDeZijkant==

“een goede voorzet en jouw kans om te scoren”

“Van….(Kopie) startpagina DC”

NOG 1 WEEK…

Laatste stand van zaken project A+A

Over 1 schoolweek is het 18 augustus

Het schooljaar loopt ten einde, al betekent dit voor menigeen een eindsprint. Wat gebeurt er nu rondom de registratie van Aan- & afwezigheid?

Een goede voorbereiding is het halve werk.
Met de planners en de roosteraars proberen wij een goede structuur en codering voor kloppende roosters op te zetten met voldoende detail-nivo: dan hoef je als docent alleen nog maar “af te vinken” (zie het filmpje in het vorige weekbericht). Dat dat bij het begin van het schooljaar weerbarstige materie is, hoeven we je niet uit te leggen – maar dat staat los van een nieuwe registratiewijze.

De grote oversteek
In de week van 7 juli worden delen van de database van PeopleSoft/SA overgebracht naar Magister. Gedurende de schoolvakantie zal Magister met deze database als basis verder op orde worden gebracht en ingericht. Ook worden extra zaken ingericht voor Educatie, dat geheel overgaat naar Magister.

Oefening baart kunst
In de week van 11 augustus wordt de ondersteuning getraind in het gebruik van Magister. Daarnaast wordt het systeem zoveel mogelijk aangevuld met de laatste gegevens. Als onderwijsgevende kun je thuis eventueel al aan de slag met behulp van de ontvangen informatie op je privé-adres.

De opstart
In de week van 18 augustus starten we met een vereenvoudigde registratie van “Aanwezigheid” tijdens de intro en completeren we verder de klassen en de roosters. Op de locaties zijn er bijeenkomsten over de nieuwe werkwijze voor onderwijsgevenden en er is ondersteuning ter plekke. Ook laten we je zien wat je allemaal uit het systeem kunt halen voor bijvoorbeeld je rol als mentor.

De doorstart
Vanaf 25 augustus registreren we dan écht Aan- & afwezigheid op basis van roosters die dagelijks up-to-date worden gehouden. Door het proces intensief te ondersteunen en te monitoren, hopen we te leren van de succesvolle teams om ook op andere plekken snel te komen tot een complete registratie.

Samen maken we er een mooi nieuw schooljaar van – we rekenen graag op je medewerking!

Aanwezigheid registreren
We beginnen het schooljaar op 18 augustus met de registratie van Aanwezigheid. Via lijsten wordt gevinkt welke leerlingen aanwezig zijn en de lijsten worden dagelijks door de ondersteuning in het systeem verwerkt. Na de eerste week gaan we echt aan de slag met Aan- & afwezigheid en neemt de onderwijsgevende zijn verantwoordelijkheid voor een correcte registratie in het systeem van zijn eigen onderwijsactiviteit. Door op bijgaande link te klikken, kun je zien hoe dat met het pakket Magister in zijn werk gaat.
magister

Advertenties

25/06/2008 - Posted by | any

1 reactie »

  1. He Hans,
    Goed geschreven. ik hoop echt dat het ‘jullie’ van het DC gaat lukken. Ik wou dat het Noorderpoort deze kans met zoveel overtuiging zou oppakken. Alle bewondering.
    Albert Heininga.

    Reactie door Albert Heininga | 25/06/2008 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: