=VanDeZijkant==

“een goede voorzet en jouw kans om te scoren”

Kopenhagen

Nu weet ik weer wat echt online aan het werken is.

Gisteren ben ik met mijn zoon aangekomen in Kopenhagen. Vanmorgen is hij naar zijn universiteit gegaan en ben ik gestart met het online kunnen werken aan het PvAanpak Management Informatie (Dashboard).

Uiteraard moest ik er eerst voor zorgen online te kunnen komen. Dus even kijken naar wireless “in de buurt” ,jammer de Denen zijn verder dan wij alles is “beveiligd”.
Dan maar zoeken naar een tijdelijk abonnement Internet en jawel ik heb ” the Cloud” gevonden. Hiermee kan ik zelfs bij verschillende warenhuizen en …. Mac Donalds online.

Een week abonnement kost me 25 euro, wel veel voor een week maar ja ik wil toch kunnen (door) werken.

Waarschijnlijk zul je je afvragen “waarom werkt hij niet gewoon op zijn eigen laptop met zijn eigen programma’s”. Dat zal ik je nu vertellen.

Drie jaar geleden kregen we in Drenthe het idee zoveel mogelijk “online” te willen en kunnen werken (en beheren). Zowel met het gebruik van data als met het gebruik van applicaties online.

Ik heb inmiddels nu vele opties bekeken en geprobeerd.

Meestal werk ik nu via my I-Google site (my portal) en met gebruik van Google docs en google presentation. Daarnaast maak ik inmiddels gebruik van cmaps (wel eerst downloaden plaatselijk en dan online bij de bestanden).

Zo gezegd zo gedaan. Eerst een grote kop koffie in de hotel hal beneden ophalen en dan naar mijn “bescheiden” kamer en opstarten maar.

Eerst my email opgehaald (outlook DC) en gmail (prive) ,dan mijn agenda bijwerken online Zo laat ik dus mijn werkzaamheden registreren (ziet mijn baas ook dat het echt werk, geintje) en dan emails beantwoorden, wat afspraken maken en dan mijn basis projectplan ophalen en bewerken.

Inmiddels ben ik dan 2 uur verder en zie mijn online resultaat, het kan ermee door.
De eerste versie staat op het internet en ik maak het toegankelijk voor mijn collega projectleider zodat hij aanpassingen en/ of veranderingen kan doorvoeren. Prachtig niet!

Google online houdt de revisies vast, dus ik kan blijvend zien wat er veranderd wordt. Inmiddels zie ik op mijn weblog, een reactie van Ignace, mijn “oude” trouwe collega van het NPoort met de vraag of hij aan zijn collega’s ons Dc filmpje over het CGO onderwijs met behulp van Educator mag laten zien. Reactie natuurlijk, daarom zet ik het ook online, :-).

Na dit “-net-werken” controleer ik nog even wat mails en sms’sjes, men kan je natuurlijk mooi zo overal “vinden” (dankzij mijn smartphone zie ik de berichten binnenkomen). Ook werk ik even mijn inlog op mijn schilderdoos presentatie bij met een link naar dit Projectplan en wat dacht je van deze naam “KiSS’T or Miss”T”. Het dashboardplan noemen we de -Kwaliteits Informatie Service System Tool.

Genoeg achter de pc gezeten, mijn rsi pols begint te “sputteren” en ga ik dan maar door met het lezen van het Sogetti Informatieplan Scholingsboulevard, een mooi stukje werk en volledig transparant (referentie) aan onze -eigen- DC aanpak en benadering.

Zitten in Kopenhagen en toch werken alsof ik in Assen ben. Dit is wat we drie jaar geleden met (niet Ron en Jacco) “FRW(any)workspace” bedoelde. Het DC FRW concept werkt, wat mij betreft echt.

De notebooks kunnen dunner, toch maar een EE-pc aanschaffen (9inch en veel accugeheugen (6x) en geen software behalve een browser is wat mij betreft genoeg.

Het wordt dus echt anytime,-ware en-how. “Uit of Thuis” , het maakt niet meer uit.

Greetz uit Danemark!

Blogged with the Flock Browser
Advertenties

23/09/2008 - Posted by | any, dashboard, DC, Drenthecollege, Kiss"t, Mis

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: