=VanDeZijkant==

“een goede voorzet en jouw kans om te scoren”

Microsoft en Onderwijs (toekomst)

Bron
tweakers

Door Pieter Molenaar, donderdag 8 januari 2009 13:29,

Microsoft heeft op de CES 2009-beurs een concept getoond waarbij e-paper in combinatie met een computer of mobiele telefoon wordt gebruikt. Volgens Microsoft kan de combinatie onder meer binnen het onderwijs goede diensten bewijzen.

Het gebruik van e-paper kwam naar voren bij een demonstratie van een mogelijk toekomstige educatieve applicatie. Hierbij werd op een tablet-pc een anatomisch model van het menselijk lichaam getoond. Via een nieuwe menu-interface werden verschillende lagen van de anatomie zichtbaar gemaakt en liet Microsoft zien hoe een applicatie op het anatomisch model kon worden losgelaten die processen in de hersenen visualiseert.

De educatieve applicatie werd niet alleen op een tablet-pc vertoond, maar ook op een Microsoft Surface-apparaat en op een e-paper. Microsoft denkt dat e-paper goed als onderwijsleermiddel kan dienen, vooral in combinatie met een mobiele telefoon of draagbare computer. De e-paper kan namelijk opgerold gemakkelijk een plekje in een rugzak vinden, en een mobiele telefoon of kleine computer kan de e-paper zonodig van rekenkracht voorzien. Het e-paper dat in de demonstratie werd getoond, liet zijn beelden in kleur zien, maar was niet van touchscreen-bediening voorzien.

Advertenties

19/01/2009 - Posted by | infografics

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: