=VanDeZijkant==

“een goede voorzet en jouw kans om te scoren”

Cgo Logistiek Platform

Digitale agenda Q1 2010
1) Bijeenkomst herontwerpschool DC Assen-28 januari 2009 ; De onderwijscatalogus
2) Bijeenkomst saMBO~ICT 11-2-2010 ; DC & zijn logistiek (het 4luik)
3) Cvi conferentie 14 en 15 april 2010: “De Bermudaddriehoek” sessie 125

8baan is beschikbaar ivm conferentie Veldhoven cvi2010 informatie naar hurenkamp@gmail.com (continue onder construction). Zie onderaan weblog de Bermudadriehoek

Een integrale aanpak
In het cgo lemniscaat model is geprobeerd reductie toe te passen op de benodigde systemen. Daarnaast is het mogelijk door emergentie (1+1 = 3) meerwaarde te scheppen. Het vinden van nieuwe mogelijkheden is vaak een kwestie van zoeken en vooral vinden (toeval) serenpenditeit. Een encyclopedie (TA) wordt alleen nog gebruikt om iets op te zoeken, in voorkomende gevallen.

Uiteindelijk zal er een doorlopende “spoorlijntje” ontstaan, waarin de verschillende onderdelen integraal “samenkomen” en zich als vanzelf kunnen optimaliseren. Hart van de systematiek vindt plaats bij het individuele studieplan (pap). Zie dit als het station Utrecht in het Nederlandse spoorstelsel.

In deze prezi is een voorbeeld opgenomen van een nieuw modern rooster en planningsengine. Ik weet dat er -inmiddels- meerdere sellers met deze nieuwe aanpak een concept aan het ontwikkelen zijn. Uitgangspunt zal zijn of het studieplan – als vanzelf- het centrum wordt van een onderwijsketen en …. uiteraard geintegreerd. Uiteindelijk zal de 8lus als vanzelf gaan draaien.

In de prezi is ook aangegeven dat de realisatie uit de planning en roosteringlogistiek automatisch moet kunnen laten zien (op termijn), “wat verbruikt is en hoeveel dat dan zou kosten”. Hiervoor is de link naar de nieuwe energiemanagement tool powerplayer als referentie aangegeven.

Overbodig is te zeggen dat activiteiten, denk aan cijfers, voortgang, keuze etc. , vooral worden geregistreerd door de eindgebruikers zelf (studenten en docenten) en de administratieve last en hiermee dus de bureaucratie sterk zal kunnen verminderen en ook nog veel meer real time (intime) gemonitoord kunnen worden. Het frame work moet dan wel slim ondersteund worden/ zijn met een any ict framework.

Nu nog alle gebruikers een laptop, liever een Ipad of een nexus android en alles wireless. De kosten worden inzichtelijk en let op groepen gaan vollopen.

Pas dan -is mijn overtuiging_ wordt veel meer inzichterlijk wat iets kost en of proces al dan niet “betaalbaar” is (de onderwijscalculator / artefaction ). Het logistieke proces wordt realtime “euro” inzichtelijk. Tot op dit moment zie ik 2 sellers deze aanpak benaderen. Eindhoven (filmpje) en Educator Putten.

Mijn verwachting is dat augustus 2010-2012 dit concept zal kunnen functioneren in een prototype (keten) context. De “betaalbare” cgotrein” (en elk ander onderwijsmodel trouwens) zal dan echt gaan rijden. Realtime en organiseerbaar! Laat dan “de nieuwe cgo student” maar komen, wij zijn er dan echt klaar voor! “Studenten stap maar in en kies je eigen deeltraject”, het cgo reisschema is duidelijk en wij zien wat het werkelijk kost.

Wel zal dit lemniscaat alleen kunnen draaien als het curriculum verwerkt is in de onderwijscatalogus en van hieruit gewerkt kan worden met het Persoonlijke Activiteiten Plan van de student (=studieplan). Niet de catalogus staat dus alleen centraal maar vooral ook het studieplan (of PAP) zelf. Daarnaast zal vooral het logistieke proces van Planning(onderwijs-, student-,ruimte-,personeels- en de financiele-) zich sterk moeten professionaliseren en standaardiseren en vooral top agendapunt moet zijn op de bestuursagenda. (lees in deze vooral dit onderzoek “Onderzoeksrapport Knelpunten in de plannings- en roosteringsprocessen van de hogescholen – Peter van ’t Riet – 2009”

“Overal en altijd mobiel en dus digitaal kunnen leren en werken”. (zie dus wilfredrubens)

Enne………………, wij krijgen veel meer tevreden klanten, die steeds meer zelf kunnen kiezen (eindgebruikers), 😀

Commentaar; gebruik de “klaagmuur
Achtergrond Verhaal 2008 Vierluik;

Educator presentatie herontwerpschool op DC
Weblogs

Jef
Wilfred

Presentatie Bermudadriehoek Cvi2010 Veldhoven

cvi2010 sessie 125

Advertenties

22/12/2009 - Posted by | cgo, Uncategorized

1 reactie »

  1. Wat jammer nou!
    Op 28 januari moet ik met een groep leerlingen mee voor een lesweek op locatie. Kan er dus niet nij zijn helaas…

    Reactie door Willem | 22/12/2009 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: